Presentkort som företagspresent är den optimala gåvan

Kontanter har länge betraktats som det bästa sättet att belöna medarbetare för deras prestationer i företagets namn. Dessutom har ofta tråkiga profilprodukter såsom handdukar, muggar och liknande givits bort som presenter i samband med jul och födelsedagar. Idag är det dock vanligare att man ger bort presentkort som företagspresenter. Det finns förstås goda skäl till att så är fallet.

Gåvokorten har nämligen flera fördelar gentemot kontanta gåvor och andra mindre uppskattade företagsgåvor. Dessa bör du inte bortse från när du som företagare eller representant för ditt företag ska köpa presenter till en eller flera anställda. Läs vidare för att få reda på varför du bör överväga att ge bort ett presentkort som företagspresent!

Därför bör du ge bort presentkort som företagspresent till dina anställda

De främsta fördelarna med att ge bort gåvokort är att dessa:

  • Har ett större viralt värde. På de flesta svenska arbetsplatser är det mer eller mindre tabu att prata om sådant som kontanta gåvor och bonusar. Så är dock inte fallet när en medarbetare istället mottar ett presentkort som företagspresent. Dessa är betydligt mer socialt accepterade att prata om vid till exempel kaffemaskinen eller i fikarummet. Medarbetarna vågar därför berätta vad de har använt gåvokortet till att köpa och därmed har detta ett större viralt värde.
  • Har ett verkligt värde. Gåvokort har inte bara ett stort viralt värde utan också ett verkligt värde. En medarbetare som ges en kontant gåva kommer sannolikt lägga pengarna i något av de “hål” som de flesta av oss har att fylla. Det kan till exempel handla om sådant som elräkningen, amortering på ett lån eller dylikt. Men ett gåvokort gör det istället möjligt för medarbetaren att köpa någonting som har ett mer konkret värde. Därför är dessa också vanligtvis mer uppskattade än andra, mer diffusa gåvor.
  • Är mer personliga. Presentkorten är också mer personliga än många andra typer av gåvor. Att ge bort ett gåvokort är inte en icke-specifik gest såsom gesten att ge bort kontanter. Det är istället en gåva som är personlig och verkligen visar prov på uppskattning för mottagaren av kortet. Därför är det på många sätt den optimala företagsgåvan.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *