Jämför företagslån innan du skickar in din ansökan

Driver du en affärsverksamhet som du nu är redo att ta till nästa nivå? Om så är fallet rekommenderar vi att du jämför företagslån och är öppen för de olika långivare som verkar på den svenska finansmarknaden. Detta gäller såväl de gamla storbankerna som de nyare nischbankerna. På så vis kan du vara mer mottaglig för de olika låneerbjudanden som kan tänkas komma din väg.

4 saker som du bör tänka på när du jämför företagslån

Det finns mängder av olika lån som företagare kan ansöka om för att få ett välbehövligt tillskott av kapital i verksamheten. Det lånade kapitalet kan användas för en rad olika ändamål, såsom inköp av olika slag eller för att finansiera de löpande kostnaderna i verksamheten. Men oavsett om du försöker skala upp ditt företag eller ska starta ett nytt sådant är det bäst att du jämför företagslån från flera olika långivare. På så vis kan du sedan välja det bästa erbjudandet av dem alla.

När du gör din jämförelse bör du tänka på att:

  • Vara medveten om hur pengarna ska användas. Du bör redan på förhand förvissa dig om vad de pengar som lånas ska användas till.
  • Noggrant läsa igenom det finstilta. Se till så att du är helt införstådd med alla villkoren för lånet.
  • Se upp för dolda avgifter. Ibland tillkommer fler avgifter än enbart räntan för ett lån. Därför bör du se upp för dolda avgifter och försäkra dig om att du har hittat alla de avgifter som tillkommer för lånet.
  • Lägga viss vikt vid kundtjänsten. Det är viktigt att du inte bara tecknar ett billigt lån utan att du också får den kundtjänst som du behöver.

Olika lån för företag är lika på ytan men skiljer sig åt under huven

För mindre och medelstora företag kan det finns flera olika alternativ att välja mellan när det är dags att finansiera en investering eller liknande. De olika finansieringsalternativ som finns att tillgå fungerar ofta på ett ganska snarlikt sätt. Däremot kan det skilja sig åt lite grann när det kommer till det finstilta. Så är för övrigt även fallet när du jämför företagslån – därför bör du göra detta för att försäkra dig om att du får så bra villkor som bara är möjligt!

Kommentarer är stängda