E handel

Nätet har gjort det möjligt att sälja varor till en många fler kunder än tidigare, man kan till och med sälja sina varor långt utanför landets gränser, vare sig det då handlar om resten av Skandinavien, EU eller till och med resten av världen. Man kan så klart välja mellan att ha enbart en webbutik utan någon fysisk motsvarighet, eller en fysisk butik med en väl fungerande hemsida som låter kunder långt bort shoppa utan problem. Det är ett smart sätt att öka sin försäljning om man redan har en butik men vill försöka nå många fler kunder med sitt utbud.

Jackor som accessoarer

När det handlar om försäljning av jackor finns det ingen långsam säsong, särskilt inom Europa, men även i resten av världen. Det handlar inte bara om vädret, utan också om hur jackor har blivit accessoarer som kan kombineras med vilken stil som helst. Det kan handla om allt från en klassisk parka eller trenchcoat till en snygg jeansjacka som kan bäras med en kjol eller ett par shorts på sommaren. Det gäller bara att ha ett brett utbud så att kunderna kan hitta precis vad de söker oavsett säsong eller tillfälle. Vissa letar kanske något stilrent och modernt att dra på över kostymen på väg till kontoret medan andra vill ha en bekväm och praktisk jacka som tål väder och vind. Små barn behöver framför allt jackor som är bekväma men som också kan tåla lek och äventyr.

Se till att alla potentiella kunder kan hitta din butik

Sökoptimering är förmodligen det viktigaste vapnet i en företagares arsenal. Den innebär helt enkelt att din hemsida är väl synlig – när en potentiell kund söker efter jackor, vare sig det är jackor i allmänhet eller någon särskild stil, så hittar de dig och din hemsida så snart som möjligt. Om du har lite kunskap inom området kan du förmodligen ordna det själv men om du inte vet vad som gäller (och reglerna för vad som innebär effektiv sökoptimering uppdateras ständigt) kan det vara smart att anlita någon som ser till att din hemsida är så sökvänlig som möjligt. Sen gäller det så klart också att din hemsida fungerar bra och är lätt för kunderna att navigera, annars spelar det ingen roll hur lätt de kan hitta dig; om hemsidan är besvärlig eller långsam surfar de snabbt vidare till en annan e-butik som fungerar bättre. Det gäller alltså att bevaka dina konkurrenter!

Vad gör andra?

Det gäller som sagt att hålla ett öga på dina konkurrenter så att din hemsida och din butik inte faller bakom utan snarare ligger före. Att skapa en webbshop som fungerar smidigt och bra och som erbjuder olika säkra betalningssätt är inte lika svårt att ordna som det en gång var. Det finns ett antal olika företag som erbjuder möjligheten att bygga din egen hemsida, inklusive webbshop. En del är dessutom gratis så att du kan spara så mycket pengar som möjligt för annat, till exempel annonser. Vill du å andra sidan se till att din hemsida erbjuder något unikt som dina konkurrenter inte har, kan det vara en bra idé att anlita någon som kan lite om design och som har erfarenhet av att bygga en webbshop som fungerar perfekt. Det viktigaste är dock så klart att du har ett utbud som är tilltalande för dina kunder när de hittat din hemsida. Det är aldrig fel att erbjuda så mycket variation som möjligt, så att kunderna med lätthet kan hitta något som passar oavsett vilken säsong det är.

Från skandinaviska klassiker till internationella trender

Försäljning av jackor är ett brett område, och det kan så klart handla om ett antal olika typer av jackor. Vissa stilar är mer eller mindre klassiker för oss svenskar och det är något många kunder tar för givet ska finnas när de letar jackor. Det handlar till exempel om praktiska regnjackor och liknande som kan användas i stort sett året om. Sen kräver självklart den svenska vintern en redig vinterjacka som är varm och skön men ändå snygg. Många passar på att köpa vinterjackor när de är lite billigare så det är ingen dum idé att sälja dem året om. Trender är inte heller så oberäkneliga som man kanske tror, det är bara att hålla koll på vad de större modehusen gör, eftersom det garanterat kommer färdas vidare till andra affärer i alla olika prisklasser så småningom. På det viset kan du erbjuda något som tilltalar alla.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *