Mäklare med rötterna i Höganäs

Är det dags att hitta en ny bostad i Kullabygden? Då är det en god idé att kontakta en riktigt hemtam mäklare som kan omgivningarna utan och innan. I Höganäs finns det många otroliga villor som kan bli drömhemmet man längtar efter, t.ex. med utsikt över det glittrande Öresund, längs kullerstensgatorna i gamla centrum, eller med närhet till naturpräglade strövområden med vandringsleder som passar alla. Med en mäklare baserad i Höganäs ökar chanserna att hitta helt rätt när det gäller bostäder i kommunen.

Höganäsbaserade mäklare med stort kontaktnät

När man ska sälja sin bostad är det viktigt att hitta rätt plattform för att potentiella köpare ska upptäcka boendet. En mäklare med stadig förankring i Höganäs har unika möjligheter att länka samman köpare och säljare för säkra och trygga bostadsaffärer. Genom en aktuell lista över intressenter har mäklaren goda förutsättningar att snabbt hitta intresserade köpare till objektet.

En ort som lockar från när och fjärran

Höganäs har en gång i tiden varit en industripräglad stad, och än idag finns det levande industrier inom bl.a. metall och gummi. Numera dras de flesta till bygden på grund av dess vackra läge och närhet till hav och natur, men även kulturlivet som bl.a. innehåller keramik och byggnader från förr, som ger Höganäs en oemotståndlig charm. Besökare kommer till staden från när och fjärran, och på mångas lista står ett besök på Kullaberg och Lars Vilks konstverk Nimis högt upp på listan.

Tre saker att känna till om Höganäs

  • Sedan 1800-talet har Höganäs varit en stad, men redan under vikingatiden finns det belägg för att människor bodde längs nordvästra Skånes kust. Då ägnade man sig åt fiske och jordbruk i de bördiga miljöerna.
  • Idag har Höganäs kommun omkring 30 000 invånare, men under sommaren mångdubblas antalet människor i området som njuter av sol och bad under semestern. På vintern går tempot ner och stränderna erbjuder istället härliga promenader ackompanjerade av vågornas brus.
  • Höganäs är känt för sitt typiska Höganäskrus, som finns i många svenska hem och andas nostalgi. Med sin hållfasta glasyr och värmetåliga yta gav detta kärl många möjligheter att förvara mat och drycker. Idag används de nästan uteslutande för sin dekorativa effekt.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *